دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ابوبکر البغدادی اداره امور داعش را به یکی از معاونانش سپرد

سرکرده داعش اداره امور روزمره این گروه تروریستی را به یکی از معاونانش که از افسران سابق ارتش صدام، دیکتاتور سابق عراق بوده سپرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 22
کد خبر: ۱۹۹۴۶

به گزارش راهبرد معاصر ، یک نشریه انگلیسی روز پنجشنبه در گزارشی مدعی شده «ابوبکر البغدادی»، سرکرده گروه تروریستی داعش اداره امور روزانه این گروه را به یکی از معاونان خودش سپرده است.

 

نشریه انگلیسی تایمز نوشته اقدام البغدادی گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه او زخمی شده و به بیماری مبتلا شده است را تقویت می‌کند.

طبق این گزارش، سرکرده داعش، «عبدالله قرداش»، از افسران سابق ارتش دوران صدام که بعد از دستگیری دیکتاتور سابق عراق به صف گروه‌های تروریستی پیوست را مأمور اداره امور روزمره داعش کرده است.

 

بغدادی ۴۸ ساله و قرداش که سنش مشخص نیست هر دو سال ۲۰۰۳ به دلیل ارتباطاتی که با گروه تروریستی القاعده داشتند توسط نیروهای آمریکایی دستگیر شده و در بازداشتگاهی در بصره زندانی شدند. گمان می‌رود همکاری قرداش با البغدادی از همین زمان شروع شده باشد.

 

نشریه تایمز به گمانه‌زنی‌ها درباره فلج شدن البغدادی بر اثر یکی از حملات ائتلاف ادعایی آمریکا در سال ۲۰۱۷ اشاره کرده و نوشته گمان می‌رود او علاوه بر این به بیماری دیابت و فشار خون بالا نیز مبتلا باشد.

 

البغدادی بعد از ماه‌ها اختفا، چند ماه پیش فیلمی از خودش منتشر کرد. دستگاه‌های اطلاعاتی معتقدند او در استان الانبار مخفی شده است.

نشریه تایمز نوشته تحلیلگران می‌گویند هدف البغدادی از انتخاب جانشین محول کردن امور مربوط به بازسازی لوجستیک داعش به فردی غیر از خودش است تا بتواند به تقویت تفکراتی که زیربنای این گروه بوده اشتغال داشته باشد. «فاضل ابو رقیف»، از تحلیلگران سابق مسائل امنیتی عراق گفت: «بغدادی از سمت خودش کنار نرفته است. قرداش مأموریت خاصی در زمینه مسائل لوجستیکی دارد.»

او می‌گوید: «سه دلیل برای اینکه او به فردی دیگر قدرت داده وجود دارد: بستن مفرهای داخل سازمان، هم‌پیمانی دوباره با قرداش که در میان سایر اعضای داعش محبوب است و آمادگی برای سپردن رهبری داعش به قرداش در آینده.»

 

قرداش قبل از ارتقا به این سمت، قانونگذار ارشد داعش بود. او یک سیاست‌گذار بی‌رحم است که طرفدارانش او را به عنوان «پرفسور» می‌شناسند.

تایمز نوشته قرداش مأموریت یافته داعش را که تمامی اراضی خودش در عراق و سوریه را از دست داده بازسازی کند، اما برخی از اعضای داعش با دیدگاه‌ها و راهبردهای او موافق نیستند.

 

گروهک سَلَفی-تکفیری داعش سال ۲۰۱۴، بعد از اشغال بخش‌هایی از عراق و سوریه اعلام خلافت کرد. جامعه بین‌الملل با این ادعای این گروهک تروریستی مخالفت کرد.

دولت آمریکا اندکی بعد از اشغال‌گری‌های داعش ائتلافی را با هدف ادعایی حمله به این گروهک تروریستی تشکیل داد. این ائتلاف، علی‌رغم تبلیغات گسترده برای تشکیل، موفقیتی در مبارزه با داعش به دست نیاورد.

 

ائتلاف ادعایی آمریکا علاوه بر این، در مقاطعی حتی به نفع داعش وارد عمل شد و با بمباران مواضع گروه‌های در حال مبارزه با این گروهک تروریستی راه را برای پیشروی‌های آن هموار کرد.

به عنوان مثال، شهریور ماه سال ۱۳۹۵، چهارجنگنده ائتلاف آمریکا مواضع ارتش سوریه را که در حال مبارزه با عناصر داعش در نزدیکی فرودگاه شهر «دیرالزور» بودند بمباران کرده و ۸۳ نظامی این کشور را به شهادت رساندند.

 

این ائتلاف، خردادماه سال ۱۳۹۴ هم با آنکه طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی از قصد داعش برای حمله به شهر «رمادی»، مرکز استان الانبار عراق مطلع بود هیچ اقدامی برای جلوگیری از کاروان داعش در راه شهر انجام نداد.

 

آنچه در همان زمان به تردیدها درباره اراده آمریکا برای مبارزه با داعش دامن زد انتشار سندی از دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا بود که نشان می‌داد واشنگتن سال ۲۰۱۲ به درستی پیش‌بینی کرده بود ادامه سیاست‌های این کشور به تشکیل یک «قلمرو سلفی» در شرق سوریه و در همسایگی مرز غربی عراق منجر خواهد شد، اما این موضوع را نه تنها تهدید منظور نکرده، بلکه آن را در راستای منافع آمریکا دانسته است.

منبع : فارس

ارسال نظر